000 $anz n 2 000 $a주제어 001 $aKSH1998032803 005 $a20021111174145 008 $a980429 n azknnaabn |a a|a | 150 $a발효(효소)[醱酵] 450 $wr$i영어$afermentation 550 $wg$a분해 반응[分解反應] 550 $wh$a미생물 발효[微生物醱酵] 550 $wh$a산화 발효[酸化醱酵] 550 $wh$a석유 발효[石油醱酵] 550 $wh$a아미노산 발효[--醱酵] 550 $wh$a알코올 발효[--醱酵] 550 $a누룩 550 $a발효 공업[醱酵工業] 550 $a발효 공정[醱酵工程] 550 $a발효 공학[醱酵工學] 550 $a발효 과일주[醱酵--酒] 550 $a발효 식초[醱酵食醋] 550 $a발효 특성[醱酵特性] 550 $a발효균[醱酵菌] 550 $a발효법[醱酵法] 550 $a발효제[醱酵劑] 550 $a발효학[醱酵學] 550 $a생의학 공학[生醫學工學] 550 $a식품 가공[食品加工] 550 $a양조[釀造] 550 $a효소[酵素]